selv om jeg har skrevet floating marked, var turen i dag så mye mer. Men la oss begynne med begynnelsen. Kl 0630 ble vi hentet her på hotellet, og så bar det rundt og rundt i morgen trafikk for å hente 4 personer til på 3 forskjellige hoteller. Dette tol litt ove en time før vi endelig kunne sette kursen for floating marked, som ligger ca. 1 times kjøring fra Bangkok. Bil turen i Toyota minibuss gikk greit, og jeg tror, ikke helt sikker, jeg døset av under veis. Dette så spesielle markedet, som igjen er vanskelig å helt forklare, er åpent fra 0600 til 1200. Guiden vår kunne ikke gi oss en fornuftig forklaring på hvorfor så kort åpningstid.

Vel fremme fikk vi først en halvtimes tur i en James Bond båt (jeg kjenner ikke til at jeg har sett en film med James Bond hvor denne type båt ble brukt. En lang tynn tarm med en merkelig påhengsmotor som også virket som styremekanisme. Med mine båt forståelser, virket det som båtene var svært vanskelige å manøvrere, og det gikk hele tiden fra full fart til nesten stopp i disse smale kanalene. Å svinge inn i ny kanal 90 grader virket å være problem, men takket være kai kantene gikk det. Etter denne turen bar det opp til selve hovedkanalen med flytende handlende båter. Båtene som det ble handlet fra var stort sett så små, at ikke skjønner jeg at de ikke kantret. Fra disse små båtene og fra boder på begge sider av kanalene kunne en kjøpe det meste av mat og souvinerer. For virkelig å få et nært inntrykk av forholdene, ble vi anbefalt å leie en båt som kunne ta 8 personer, hvor en satt på dørken, med en kvinnelig årefører.

Selvsagt måtte vi gjøre det, selv om vi måtte betale ekstra noe få Bath (150 som er 30 kroner), og da fikk vi en padle tur rundt i de mest trafikkerte kanalene. Det ble mange bilder, men ingen handel på noen av oss som satt i vår båt (Egil hadde vært med på dette før så han valgte å sitte på land). Kanskje vedlagte bilder kan gi et visst inntrykk at forholdene. Hva jeg synes om denne turist attraksjonen? Et betinget spørsmål, som jeg enkelt kan besvare med at. Godt at jeg har vært å sett det, men jeg tror ikke jeg uten videre drar dit igjen.

Neste stopp på den guidede turen var ved en elefantpark, hvor det var mulig å ri på elefant i 30 minutter. Det så ikke interessant ut, og dessuten var det forholdsmessig dyrt, så det var bare et polsk par i vå buss som tok turen. Vi andre satt i skyggen å ventet. Noen drakk vann, andre drakk te eller kaffe, mens jeg koste meg med en øl.

Turen i dag var laggt opp veldig stressende. Vi skulle rekke mye på relativ kort tid, så det var ut av buss – tilbake hit om 20, 30 minutter var guidens vanlige instruksjon. Noen klarte alltid å holde klokka, mens andre måtte gudiden ut å lete etter. (Egil og jeg var normalt de første på møte stedet.)

Slange show med store kobra slanger var neste post på programmet. Dette var ikke noe for sarte sjeler. En person lekte med en forholdsvis stor kobra slange, og flere ganger var det nære på at han ikke ble bitt. Etter senanse, viste de hvordan de tapper gift av slangene – den slangen han hadde lekt med – og der var ganske mye gift som kom ned i glasset. Hva så?? Jo, slangepasseren fikk en hjelper til å tørke slangen godt, og så kunne de som ville få stryke slange, og til og med ha den rundt halsen. Tror dere jeg gjorde det? Svaret får dere når jeg kommer hjem. En annen passer lekte med tre andr giftige slanger samtidig. Har det på video, som jeg først kan vise når jeg kommer hjem.

Så fort showet var over, ble vi rushet tilbake til bilen for å kunne rekke neste post, men ak. Et par fra Australia var vekk, og vi kom sent til neste sted hvor vi først skulle spise lunch (vi fikk bare små 20 minutter til det) før vi skulle overvære et glimrende elefant show. Jeg har sett mange elefant show før, men ingen som kommer opp med det vi fikk se her. Og tør påstå at det var toppen av det vi fikk se i dag. Elefantene laget aplegøyer, spilte fotball, deltok i krig, og viste hva de vanligvis brukes til i hverdagen, nemelig med tømmer ute i skogen. (Har tatt mye video)

Det påfølgende krokodille showet var så som så, og jeg må innrømme at ette det showet vi så i Malaysia var dette mindre bra. Mye av de samme triksene, men mye mindre krokodiller.

Turen ble avsluttet på Rose GArden som jeg trodde var en blomster park, men det var det ikke. Vi fikk overvære et meget bra folklore program, men akkurat damer som står på senen og vrir på hendene er ikke min smak.

Endelig tilbak i bussen, og alle til rett tid, fikk vi følgende glad beskjed. Er vi heldigre med trafikken er vi i Bangkok om litt under en time, men er vu uheldige kan det ta mer enn 2 timer. Dessverre ble det det siste som ble resultatet, så da vi endelik kom tilbake til hotellet vårt, hadde vi vært på tur i nøyaktig 12 timer.

Nå har hatt jeg hatt en lang god dusj og skrive blogg, før vi skal ut og spise, og mens Egil sover.

Med meg er alt bare bra. Begynner å telle på dagene til jeg er hjemme igjen. I morgen drar vi til Udon, der hvor Egil bor meste parten av tiden, mens nan studereer. Videre skal vi til hans og Nan’s senere i uken før jeg setter kursen tilbake til Bangkok og Norge. Her er fortsatt godt og varmt, og til dere som bekymrer dere om oversvømmelser, har vi ikke merket til noe av det. Det er hovedsakelig helt syd i landet det har vært ille.