Så er en ny dag i ferd med å ta slutt. Har vært en heller rolig dag, men likevel en dag med opplevelser som ville være vanskelig å glemme.

Etter å ha sjekket ut av hotellet og plassert bagasjen trygt der, tok vi en taxi til kontoret til NMS her i Thailand. Her ble vi møtt av en hyggelig ung mann som hadde fått sin utdannelse på Hald, og som hadde vært flere ganger i Lyngdal, og selvsagt kjente ha Nordlys og andre i NMS ledelsen hjemme, og han sender sine hjertligste hilsner til alle der hjemme.

Vi fikk en grundig gjennomgang av den akitivitetene som drives der, blandt annet fikk vi en flott tur gjennom bibelskolen (har kan jeg forberede dere på at jeg kommer til å sette i gang en kronerulling når jeg kommer nhjem som skal gå til nye datamaskiner ved skolen, de gamle de har er nesten ubrukelige, men de har ikke kapital til å kjøpe nye.) For tiden er det 16 elever ved skole, og det så virkelig ut til at alle gikk til studiene med stor iver. Skulle jeg i min enfoldighet sammenligne denne bibelskole for eksempel med Staffelsgate, blir det som å sammenligne et slott med en gammel låve. Også på dette området har vi utrolig mye å takke for. En annen ting som skloen savnet, var et større bibliotek. De har masse bøker som de ikke får vist til studentene på grunn av plass mangel, og når de i tillegg har problemer med data og internett (så langt jeg kunne oppfatte var der bare en maskin som kunne tilknyttes internett, og den var for tiden i ustand). Fantastisk hva de klarer å få ut av de begrensede midlene de får tildelt gjennom de skandinaviske misjonsselskapene (NMS og søster selskapene i Sverige og Finland. Tror ikke Danmark var med)

Bibelskole ga et uforglemmelig inntrykk, (og ikke å forglemme den stolthet de ansatte viste over sin skole) men det neste vi fikk se og oppleve, vil jeg aldri komme til å glemme. Etter en ikke for lang kjøretur, lenge gjennom den værste slummen i Bangkok, stoppet vi i slummen ved en lite attraktivt bygg, som likevel klart tilkjennega hav det var. NMS’s barnehage med plass til 36 barn fordelt på tre klasser, en klasse med barn fra 3 måneder til 6 måneder, en klasse med barn fra 6 måneder til 18 måneder, og siste klasse for barn fra 18 måneder til skolealder.

Norske myndigheter ville ikke ha godkjent plassen for et eneste barn, men her kostte barna seg, og de få som arbeidet der viste stolt frem alle fasilitetene de hadde. Barna kom til barnehagen kl 0730 og ble hentet kl 1500. Første måltid var frokost, og så lunch kl 1100. Da lunchen var unnagjort, sov alle barna i 2 og en halv time. Så, på et knøtt lite bade rom skulle alle barna bade/dusje forå være rene til foreldrene kom og hentet dem. Jeg var flau for å ta bilder, og dessuten sov mange av bana da vi var der, så det ble mer inntrykk enn bilder. For 7 dagers barnehage betalte foreldrene 2 kroner pr dag, som inkluderte kost. Utrolig billig vil du kanskje si, men når en vet at de fleste bare tjener opp mot 1.000 kroner i måneden blir 60 kroner mye penger for dem. Det som hadde vært en fabelaktig situasjon, var at Lyngdal kommune sendte 4, 5 ansatte fra våre barne hager ned hot for å se hvor utrolig heldige de er, og kanskje etter en slik tur ville de sette større pris på den arbeidsplassen de har og de forholdene de arbeider under.

Vel nå er jeg i hjemmet til Nan og Egil her i Udon, hvor vi blir til mandag morgen. Da kjører vi til det stedet de opprinnelig bor. Veldig stort flott hus i et stille rolig forsted til denne byen som er på størrelse med Oslo. Lille problemet her er at mobildekning er meget dårlig.

Jeg har det bra, log Egil er nesten frisk igjen.